На Банковій заявили, що без перемоги Україна зникне за декілька років

Заява Михайла Подоляка

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк пояснив, чому українцям не можна зупинятися у війні проти РФ. Про це він заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини».

«Ми не можемо собі дозволити повторно 2014 рік. Тому що тоді нас не буде. В такому випадку ми маємо розписатися у своєму безсиллі і сказати, що програли. Тому що без перемоги, без кордонів 1991 року і без наступної трансформації Росії, Україна зникне за декілька років. Люди не повернуться, грошей не буде, ніхто не підтримуватиме нас, нас будуть вбивати прямо на вулицях. Росія просто нас ненавидить. І за це приниження, якщо вона не програє і не відповідатиме юридично, Росія прийде сюди вбивати людей. Ми маємо це зафіксувати та закарбувати у свідомості всіх людей, хто навіть сьогодні сумнівається, чи треба нам йти до кінця: якщо хочете померти молодими, то не треба йти до кінця, якщо хочете бути героями, то треба йти до переможного фіналу», - сказав він.

Подоляк висловив свою думку щодо закликів сісти за стіл переговорів з Володимиром Путіним.

«Спочатку ми будемо говорити юридично, після цього покаяння багаторічне, а після цього будемо сидіти за столом переговорів і про щось домовлятися. Тому що зона демілітаризації, репарації нам потрібні. Але я хочу зазначити, що Орбану треба думати про те, якою буде репутація Угорщини після цієї війни. Треба було примудритися двічі зайти у ту ж саму річку, щоб тебе ненавиділи у всій Європі. Це виглядає дивно, але ми не можемо давати поради очільникам інших держав», - сказав Подоляк.

Раніше Зеленський розповів, як Україна звільнятиме Крим.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт