На базі відпочинку у Львівській області 8-річну дитину вкусила отруйна гадюка (ФОТО)

Дівчинка добу пробула у реанімації

джерело фото: Zaxid.net

До львівської дитячої лікарні св. Миколая госпіталізували 8-річну дівчинку, яку на базі відпочинку поблизу села Хоросно на Львівщині вкусила гадюка. Місце укусу відразу посиніло. Дитина добу пробула у реанімації під наглядом лікарів, повідомляє Zaxid.net.

Маленьку пацієнтку звати Аліса. Вона не боїться плазунів, бо вдома в неї живе два екзотичних улюбленці: маїсовий полоз та молочна змія. На відпочинку за містом Аліса вирішила побавитися із плазуном. Спіймала одного біля озера, однак він вивернувся і вкусив її за великий палець лівої руки. Дівчинка відразу відчула біль, а місце укусу посиніло. Батьки сфотографували плазуна і відразу повезли доньку до лікарні. Як виявилося, Алісу вкусила гадюка, повідомили у лікарні.

 «Спеціалісти відділення анестезіології та інтенсивної терапії відразу розпочали очищувати кров дитини від отрути. Вжили протишокових заходів та виконали інфузійну терапію. Під час постійних крапельниць кожні чотири години дівчинці брали кров на аналіз та міряли температуру, аби відстежувати будь-які зміни в організмі. Добу Аліса пробула в реанімації під пильним медичним наглядом», – кажуть у лікарні.

Це не перший випадок на Львівщині, коли гадюки кусають людей і зокрема дітей. Натрапити на них можна у болотистій місцевості, поблизу заростей водойм, біля річок,у горах і навіть на подвір’ї будинків, які стоять неподалік лісу тощо. Зараз починається період їхньої найбільшої активності, тож слід бути обережними, бо отрута гадюки – це токсин, що уражає одразу кілька систем: кровотворну, серцево-судинну та нервову. Після укусу потрібно якомога швидше звернутися за медичною допомогою.

Читайте також: на Львівщині через укуси змій двоє людей потрапили в лікарні.

8-річну Алісу з лікарні вже виписали додому. Укус гадюки для дитини, на щастя, минув без наслідків для здоров’я, завдяки тому, що її вчасно доставили до лікарні.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий