На білорусь прибули винищувачі, які можуть нести ракети «Кинжал»

У Мачулищах

У білорусі зафіксували три надзвукові винищувачі-перехоплювачі МІГ-31, які сіли на аеродром у Мачулищах. Про це інформує моніторингова група «Беларускі Гаюн».

Помічені винищувачі це не стандартні МІГ-31, а спеціальна їхня модифікація — МІГ-31К. За даними фахівців, саме ця модель винищувачів здатна нести на собі гіперзвукові аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинжал» і запускати їх на відстані 2000 км.

«Не виключено, що разом із Міг-31К до Білорусі привезли й гіперзвукові ракети «Кинжал». Справа в тому, що того ж дня, 16 жовтня, на аеродром «Мачулищі» з РФ прилітали три військово-транспортні літаки Іл-76 ВКС РФ (RF-86902, RF-76722, RF-76724), які цілком могли привезти ракети для запусків з МІГ-31К», — йдеться у повідомленні.

У МІГ-31К збільшений запас палива та є спеціальна апаратура зв’язку. Російські пропагандистськи раніше заявляли, що їхні системи у носіях ракет «Кинжал» «дозволять у автоматичному режимі без участі пілота» вивести літак на потрібну траєкторію запуску та мовляв у «точно розрахований момент запустити ракету».

«Є підстави вважати, що винищувачі МІГ-31К ВКС РФ найближчим часом можуть почати обстріл України з території білорусі за допомогою гіперзвукових аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинжал»», — йдеться в повідомленні «Беларускі Гаюн».

Нагадаємо, росіяни знову вдарили по об’єктах енергозабезпечення.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт