На будівництві фортифікацій могли розікрасти 20 мільярдів гривень

Про це стало відомо на ТСК з питань фортифікацій та закупівлі БпЛА

В Україні відкрили близько 30 кримінальних проваджень щодо розтрати коштів при побудові фортифікаційних споруд на загальну суму 20 мільярдів гривень. Про це заявив секретар парламентської тимчасової слідчої комісії з питань фортифікацій та закупівлі БпЛА Михайло Бондар після першого засідання комісії.

На засіданні заслухали представників Міноборони, Мінстратегпрому, Міністерства внутрішніх справ, департаментів і підрозділів, щоб зрозуміти, скільки коштів загалом було виділено на побудову фортифікацій і закупівлю безпілотників.

Розпорядником левової частки коштів, виділених на закупівлю дронів, є Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації, а не департамент Міноборони. Замовниками ж — ГУР, СБУ та бригади. Загалом Держспецзв’язок для цієї цілі отримав і має отримати до кінця року 63 млрд грн.

Також комісія визначила 25 розпорядників бюджетних коштів на будівництво фортифікацій. Серед них — обласні військові адміністрації, Міноборони та Агенція з відновлення. Кожен розпорядник тепер має відзвітувати, скільки отримав коштів і на що саме.

Уже відкрито близько 30 кримінальних проваджень щодо розтрати коштів при побудові фортифікаційних споруд на загальну суму 20 мільярдів гривень.

Читайте також: росіяни можуть перезаряджати свої підводні човни у Новоросійську

“Це колосальні суми, які можуть розкрадатися, якщо буде доведено цими кримінальними провадженнями. В час війни такі люди мають бути притягнуті до відповідальності з конфіскацією, з позбавленням волі, і з тим, щоб вони не мали можливості роками, а то й пожиттєво займати такі високі посади”, — сказав Бондар.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт