На Буковині чоловік «поставив на ноги» поліцію, щоб приховати від дружини 82 тисячі гривень

Вигадав історію про пограбування...

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Щоб приховати від дружини програш великої суми коштів, буковинець повідомив до поліції про грабіж.

Як повідомляє Нацполіція Чернівецької області, у липні цього року мешканець Дністровського району звернувся на спецлінію «102» і розповів, що на автотрасі в селі Строїнці невідомі чоловіки застосували до нього газовий балончик сльозогінної дії та відібрали 82 тисячі гривень.

Виїхавши до 23-річного заявника, слідчо-оперативна група опитала буковинця і прийняла в нього заяву про вчинення кримінального правопорушення, кваліфікованого за статтею 186 (грабіж) ККУ. При цьому, поліцейські попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення.

Здійснюючи досудове розслідування, правоохоронці з’ясували, що заявник вигадав історію про грабіж, а вказану суму коштів він насправді програв.

Слідчі склали обвинувальний акт і скерували його до суду для розгляду. Буковинцю інкримінують вчинення правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення) ККУ.

Відповідно до чинного законодавства, дії обвинуваченого караються виправними роботами на термін до 2 років або арештом на термін до 6 місяців, або обмеженням волі на термін до 3 років, або позбавленням волі на термін до 2 років.

Як повідомлялося, мешканець Рівного постійно втікає від дружини, а вона знаходить його через поліцію.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий