На Буковині хворий на ВІЛ та гепатит чоловік згвалтував свою 11-річну доньку

Він знав про свої захворювання і усвідомлював наслідки

фото ілюстративне з відкритих джерел

До 15 років за ґратами засуджено буковинця за зґвалтування, розбещення та небезпеку зараження ВІЛ-інфекцією малолітньої дитини.

Як повідомили в Офісі Генерального прокурора, жителя Чернівецької області визнано винним у свідомому поставленні у небезпеку зараження вірусом імунодефіциту людини, зґвалтуванні та розбещенні малолітньої дитини (ч. 1 ст. 130, ч. 6 ст. 152, ч. 2 ст. 156 КК України).

Його засуджено до 15 років позбавлення волі. 

Під час судового розгляду встановлено та доведено, що у березні-жовтні 2022 року, користуючись відсутністю дружини та синів, підсудний розбещував свою 11-річну доньку. А у жовтні 2022 року чоловік зґвалтував дитину.  

Також встановлено, що з 2016 року підсудний перебуває під медичним наглядом з вірусом імунодефіциту людини та вірусним гепатитом С. Вчиняючи насильницькі дії сексуального характеру щодо дитини, він знав про свої захворювання і усвідомлював наслідки.

Свою вину чоловік не визнав. 

Наразі прокуратура вивчає обґрунтованість та вмотивованість прийнятого рішення та можливість його апеляційного оскарження.

Читайте також: на Сумщині педофіл роками гвалтував дитину співмешканки.

Відомості стосовно засудженого внесені до Єдиного реєстру осіб, засуджених за вчинення злочинів проти статевої свободи і недоторканості малолітніх. 

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також