На Буковині представники УПЦ МП розпилювали сльозогінний газ на людей, біля труни загиблого Захисника (ВІДЕО)

Не впускали людей до церкви, щоб відспівати полеглого воїна

Скриншот відео / Еспресо

На Буковині представники УПЦ МП не впускали тіло загиблого воїна до церкви. Люди зібрались під храмом, аби провести в останню дорогу українського захисника, а священники УПЦ МП забарикадувались у храмі і не відкривають двері.

Про це «Еспресо. Захід» повідомив священник із Чернівецької єпархії ПЦУ Віталій Мензак.

У селі Задубрівка люди благають, щоб дозволили відспівати українського захисника у храмі, а мати на відео каже, що він багато років відвідував церкву. Як додав отець Віталій, на людей розпилюють сльозогінний газ.

На сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП написали, що біля церкви готується штурм. В той час, коли тіло загиблого воїна у труні стоїть під храмом. 

Як розповів у коментарі голова Горішньошеровецької ТГ Михайло Савчишин, представники московського патріархату забарикадувалися в приміщенні церкви і не впускали нікого, аби зайти.

«Люди вже тривалий час хочуть зайти до храму, але така ситуація, що не можуть потрапити. Станом на зараз вдалось занести тіло воїна до храму, відбувається відправа»,  зазначив Савчишин.

Читайте також: церква Московського патріархату на вулиці Тараса Бобанича у Львові перейшла в ПЦУ.

Як повідомили у Нацполіції Чернівецької області, за фактом хуліганства біля храму у Чернівецькому районі розпочато кримінальне провадження. Співробітники поліції Буковини проводять необхідні процесуальні дії та встановлюють усіх учасників події.

Сьогодні, 5 квітня, біля храму в селі Задубрівка поліцейські забезпечували публічний правопорядок, а відтак не допустили бійок. Водночас до поліції надійшло кілька повідомлень щодо вчинення протиправних дій, які будуть ретельно опрацьовані.
 
Окрім того, за фактом використання вогнегасника розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють учасників події.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий