На Буковині затримали п’ятьох осіб, які допомагали чоловікам покинути країну

За свої послуги брали 2500 доларів США

Фото Національна поліція

На Буковині затримали п’ятьох осіб, які допомагали чоловікам покинути країну. Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції.

Групу осіб, яка допомагала покинути країну, викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області спільно зі слідчими обласної поліції та облуправлінням СБУ.

Вартість такої послуги становила 2500 доларів США з однієї особи.

«До її складу входило 4-ро місцевих мешканців. Так, жінка зустрічала «туристів» та доправляла їх до водія, який забезпечував трансфер через кордон поза офіційними пунктами пропуску громадян. «Туристи» отримували координати та час зустрічі із супроводжуючим», — розповідають у правоохоронців.

Так, 5 квітня, правоохоронці затримали двох організаторів злочинної схеми та трьох військовозобов’язаних чоловіків під час спроби перетину кордону.

Поліцейські вилучили 20 700 доларів США, 400 євро, чорнові записи.

Розслідування кримінального провадження проводиться за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. 6 квітня трьом учасникам угруповання було повідомлено про підозру.

За скоєне може загрожувати покарання — позбавленням волі на термін від п’яти до семи років.

Додамо, що виїзд чоловіків віком від 18 до 60 років на період дії воєнного стану — заборонено.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також

Нові факти воєнних злочинів РФ у Маріуполі: лікарів та пацієнтів насильно вивезли на ворожу територію та так звану ДНР (ВІДЕО)

Відомо, що до медичного закладу прийшли озброєні люди, які в ультимативній формі повідомили, що лікарі та пацієнти повинні виходити та сідати до транспорту окупантів.