На Черкащині сотні людей взяли в облогу поліцію, через сина судді, якого підозрюють у зґвалтуванні та вбивстві (ВІДЕО)

731fe7012bb13570c62e5f76c3514bfe
731fe7012bb13570c62e5f76c3514bfe

У Жашкові сотні людей узяли в облогу поліцію через те, що в місті тривалий час маніяк ґвалтує і убиває жінок. Місцевим мешканцям набридло жити у небезпеці та миритися з бездіяльністю правоохоронців, йдеться у сюжеті «ТСН.19:30».


Лемещиха, передмістя Жашкова — люди перемістилися протестувати сюди, бо тут живе екс-суддя та батько того самого Юрія Скрипника, якого підозрюють у численних нападах на жінок і молодих дівчат. Жашківці кажуть, що він вільно пересувається містом з холодною зброєю, а поліція і місцева влада нічого не роблять. Мітингувальники готові взяти правосуддя у свої руки. «Люди бояться виходити», — каже Олександр Михайлін. «Учора бачили його зі зброєю біля школи», — каже Тетяна Гавриляк. 



Суд офіційно довІВ лише один злочин Скрипника — зґвалтування 16-річної дівчини п’ять років тому. Феміда визнала Юрія психічно хворим і відправила на лікування. Народні плітки приписують йому вбивство чоловіка У сусідньому селі, розчленування одинадцятикласниці багато років тому. Цього року 9 травня знайшли мертву жінку, і знову підозра впала на цю особу. Врешті, мешканці атакували будинок батька Юрія та побили вікна.


Володимир Скрипник стверджує, що його син хворий, і ніхто не довів його злих намірів. «Якщо є докази, йдіть до суду. Поки що ніхто не довів», — каже батько підозрюваного. Прокуратура Черкащини до понеділка кримінальну справу не коментує, а поліція лише охороняє будинок, щоб його не рознесли протестувальники. «Чекаємо заключення лікаря, маємо відвезти до лікарні. І охороняємо порядок», — розповів заступник керівника поліції міста Умань Василь Козиненко. Під вечір правоохоронці отримали заключення лікаря, після чого Юрія Скрипника відвезли до лікарні міста Сміла. Мешканці розійшлися, але у закінчення епопеї не вірять. 

varta1.com.ua: Новини