На Донеччині загинув український журналіст

Олександр Савоченко – 37-й медійник, що загинув унаслідок російської агресії

У боях під Бахмутом загинув журналіст Олександр Савоченко, повідомила виконавчий директор «Інституту масової інформації» Оксана Романюк. 

«Ми планували з ним співпрацю в кінці минулого року, він думав ставати регпредставником ІМІ по Київській області... У нього залишилися дружина, батьки, старший брат та бабуся.

За даними ІМІ, Олександр Савоченко — 37-й медійник, що загинув унаслідок російської агресії в Україні.

Вісім колег загинуло під час виконання журналістської діяльності, 29 загинули як учасники бойових дій або внаслідок російських обстрілів, не під час виконання ними журналістських обов’язків», — зазначається у повідомленні.

Як повідомляє «Чeline», у боях за Україну під Бахмутом загинув Олександр Савоченко із Поліського, 1986 року народження.

25 лютого, з самого початку повномасштабної збройної агресії російського ворога, він добровольцем пішов захищати Україну. До війни Олександр Савоченко працював у столиці журналістом — спочатку на «СТБ», потім в інформаційному агентстві «Франс Прес», пізніше на «Суспільному». Робив аналітичні сюжети, зокрема про економіку та політику. Жив у Броварах.

Як повідомлялося, шеф-редактор журналу “Бізнес” Володимир Чеповий, який захищав Україну від окупантів, загинув на фронті.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий