На Донеччині злочинці привласнили майже 2,5 млн грн соцвиплат пенсіонерів

hroshi-kredyt-600x334
hroshi-kredyt-600x334

Правоохоронці викрили мешканців Донеччини та посадовців органів виконавчої влади на привласненні майже 2,5 мільйона гривень соцвиплат пенсіонерів, інформує департамент стратегічних розслідувань Нацполіції в «Telegram».

До складу злочинної групи входило 5 осіб: мешканці Донеччини та посадовці органів виконавчої влади. У 2019–2020 роках вони привласнили майже 2,5 млн грн соцвиплат пенсіонерів із тимчасово окупованих територій.

Як зазначається, злочинну схему організував мешканець м. Бахмут. Він збирав відомості та копії документів пенсіонерів з високим розміром пенсій, потім зі спільниками підробляв документи щодо смерті громадян та отримував довіреності на представництво інтересів нібито їхніх родичів. Зловмисник подавав документи до пенсійних органів для нарахування допомоги на поховання та недоотриманої пенсії, після чого отримував гроші у поштових відділеннях зв’язку.

Правоохоронці встановили 80 епізодів кримінальних правопорушень.

Наразі, досудове розслідування завершене. Обвинувальні акти відносно 4 фігурантів направили до суду, ще одного підозрюваного оголосили в розшук.

varta1.com.ua: Новини