На дорогу раптово вискочив буйвіл: 18-річний студент, який постраждав у смертельній ДТП у Львівському районі, одужує (ФОТО)

Через погану видимість водій не встиг зреагувати

Нейрохірурги Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова рятували 18-річного студента, який постраждав у смертельній ДТП за участі буйвола. Внаслідок автопригоди хлопець отримав складну черепно-мозкову травму. Про це повідомила пресслужба лікарні.

Нагадаємо, аварія трапилася 30 вересня – у Львівському районі. Того ранку студент Львівської політехніки Максим Андрейко, як і щопонеділка, вирушав з другом із рідного містечка Угнів на навчання до обласного центру. Підвозив хлопців водій автомобіля Volkswagen Passat, 46-річний мешканець Львівського району. Кермувальник здійснив наїзд на буйвола, який раптово вибіг з лісу на проїжджу частину.

Через погану видимість водій не встиг зреагувати. Він загинув на місці. 

Максим не пам'ятає моменту зіткнення. Він опритомнів лише коли на місце аварії прибули рятувальники. У хлопця сильно боліли голова та шия, а зуби були вибиті. Поруч лежав буйвіл! А автівка від зіткнення з твариною майже тонну завважки стояла в кюветі вщент розтрощена. 

Маму Максима про те, що син потрапив в аварію, сповістили медики швидкої. Ось що розповідає жінка: 

"Це було жахливо! Не можу передати які емоції я пережила. Лікарі запитували про хвороби дитини та алергії, а я не могла зосередитися. Вони намагалися мене заспокоїти, але найгірше було дізнатися, що водій загинув. Тоді я зрозуміла, що не може бути, щоб моя дитина залишилася живою після цього. Але, дякувати Богові, мій син вижив".

“Максим надійшов до нас через кілька годин після аварії із важкою черепно-мозковою травмою. Ми терміново провели комп'ютерну томографію, яка виявила вдавлений перелом лобної кістки. Через серйозність травми було ухвалено рішення про термінову операцію – потрібно було якнайшвидше забрати уламки кістки. Ми успішно виконали це втручання. Наразі у Максима є невеликий дефект в лобній кістці – розміром 2х2,5 сантиметри. Через місяць-два йому потрібно буде провести повторну операцію для закриття цього дефекту”, — каже Остап Федорко, керівник центру нейрохірургії та неврології, завідувач нейрохірургічного відділення Лікарні Святого Пантелеймона.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова




Зараз Максим почувається вже ліпше, а лікарі відзначають позитивну динаміку. Вже на другий день після операції хлопець став самостійно пересуватися по палаті. Тепер він, як ніколи, усвідомлює, що не варто відкладати свої мрії і бажання, адже ніколи не знаєш, що може трапитися. 

А наші лікарі принагідно закликають водіїв бути пильними на автошляхах. 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі