На Франківщині заочно засуджено бойовика «ДНР»

Бойовик — уродженець Калуша

Уродженець та мешканець міста Калуш, Івано-Франківської області, Федір Галецький прибув на тимчасово окуповану територію Донеччини у серпні 2014 року. Про це інформує Управління СБ України в Івано-Франківській області.

У місті Горлівка приєднався до незаконних збройних формувань так званої «ДНР», підпорядкованих південному військовому округу збройних сил російської федерації.

Служив радіотелефоністом у складі 2-ї мотострілецької роти 1-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу т. зв. «ДНР».

Брав участь у збройному протистоянні підрозділам Збройних сил України поблизу населеного пункту Озерянівка, Донецької області. У боях проти підрозділів сил АТО поблизу Вуглегірська був поранений. У лютому-березні 2015 року лікувався в медичному закладі у Донецьку.

У цей період разом з російськими пропагандистами записав відеоролик, де озвучив брехливі кремлівські наративи. «Сенсаційний» сюжет з участю «ополченця з Івано-Франківська» був широко розтиражований проросійськими каналами в «YouТube». На відео злочинець стверджував, що російських регулярних військ на території Донецької області немає.

Досудове розслідування завершили у 2016 році.

14 квітня Івано-Франківський міський суд визнав чоловіка винним в участі у терористичній організації та сприянні її діяльності (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі. Термін ув’язнення обчислюватиметься з моменту затримання.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також