На Франківщині затримано агітаторку за «відновлення СРСР»

Жінка відправила фото ракетного обстрілу на російський номер

Жінка, 1978 року народження, під різними псевдонімами вела у соцмережах агітацію «за оновлений СРСР». Про це інформує Нацполіція.

Також, вона заперечувала факт розпаду Радянського Союзу і легітимність проголошення колишніми республіками незалежності.
 
Жінка адмініструвала канали в «Youtube», профілі у «Facebook» та сторінки у «ВКонтактє», де розміщувався деструктивний контент, де пропагандувала ідею «одного народу росії-Руси», відновлення пам’ятників радянським катам, повернення до сталінської конституції 1936 року.
 
24 лютого в день початку повномасштабного нападу РФ на Україну фігурантка відправила фото ракетного обстрілу аеропорту Івано-Франківська абоненту з російським номером мобільного оператора. З ним вона вела обговорення державності, незалежності та суверенітету України, а також подій російсько-української війни.
 
У жінки окрім українського виявлено і паспорт громадянки Російської Федерації.
 
Досудове розслідування у розпочатому кримінальному провадженні за ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) ККУ.

За скоєне їй загрожує до 10 років позбавлення волі. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також