На фронті загинув майданівець, відомий майстер музичних народних інструментів Сергій Павліченко

З перших днів повномасштабної війни Сергій Павліченко пішов добровольцем до війська, був тричі поранений

На фронті загинув Сергій Павліченко – військовослужбовець, майстер музичних народних інструментів, братчик Київського Кобзарського цеху, майданівець,  повідомляється на сторінці Національного музею Революції Гідності у ФБ.

З перших днів повномасштабної війни Сергій Павліченко пішов добровольцем до війська. Спершу воював у ДФТГ, потім у військово-бойовій бригаді. Був тричі поранений.

Сергій Павліченко загинув під час боїв на Покровському напрямку.

“Нема слів — біль і сум. Ми називали його в нашому колі старих друзів Грицько. Грицько Папуга — таке нове козацьке ймення дали йому друзі в часі відродження нашого щирого Вільного Козацтва. Щирий козак, справжній гайдамака, майстер музичних інструментів”, — написав про друга Taras Kompanichenko, очільник гурту “Хорея Козацька”.

Сергій Павліченко був активним учасником Помаранчевого Майдану та Революції Гідності. Під час протистояння з силовиками вночі з 18 на 19 лютого 2014 року був поранений.



Сміливий, небайдужий, неймовірно творчий і талановитий – так згадують побратима та друга Сергія Павліченка. У мирному житті він створював кобзи, бандури та ліри. Був співавтором першої стрічки про "Холодноярських гайдамаків-повстанців", а створена ним колісна ліра звучала у фільмі “Довбуш”.

“На цій лірі тепер гратимуть учні, діти співецької школи. Її голос звучав у фільмі Довбуш. А вчора…порвалася її співаниця. Ти завжди був Воїном, завжди Лицарем. Вічна слава, тобі брате. Царства Небесного”, – написав режисер Олесь Санін.

 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також