На футбольному полі школяра вкусив екзотичний павук-оса

1280px-Argiope-bruennichi-01-Yonne
1280px-Argiope-bruennichi-01-Yonne

У Глухові дитину вкусила Аргіопа Брюнніха. Ця комаха ще називається павук-оса, і його укус небезпечний серйозними наслідками для здоров’я.

Як пишуть «Сумські дебати», 12-річний глухівчанин чітко пам’ятає момент укусу, що стався на футбольному полі під час гри. Різкий біль, миттєво опухла нога і ореол фіолетового кольору навколо точки, в яку встромила своє гостре жало павучиха.

Весь наступний день хлопчина почував себе погано, нудило, боліла голова і була загальна слабкість. Завідуюча Глухівським відділенням Сумської лабораторії Марина Матвієнко, до якої звернулася мати потерпілого школяра за консультацією, сказала, що в подібному випадку небезпеку становить алергічна реакція. Якої, на щастя, у хлопчика не було — вона проявляється відразу ж. У цій ситуації погіршення самопочуття викликане отрутою, яку ввела в організм своєї жертви Аргіопа. Полегшити стан дитини може призначення педіатра, тому без звернення до нього не обійтися.

Довідково. Аргіопа тигрова, або Брюнніха (Argiope bruennichi) — яскравий павук з родини колопрядів, зі смугастим жовто-чорно-білим черевцем. Поширений у помірному й субтропічному поясах Палеарктики, зокрема в Україні. Живиться дрібними прямокрилими, іншими комахами. Отрута слабка, для людини безпечна. Самиці аргіопи схильні до канібалізму самців, проте він не є обов’язковим.

varta1.com.ua: Новини