На Гаїті вбили президента

2021-07-07-135257
2021-07-07-135257

Невідомі застрелили президента Гаїті. Глава держави отримав вогнепальне поранення у результаті нападу на його резиденцію.

Як інформує «УНІАН», президент Гаїті Жовенель Моіз отримав смертельне поранення в результаті нападу невідомих на його резиденцію.

Про це повідомляє новинний портал «Juno 7», з посиланням на заяву прем’єр-міністра країни Клода Жозефа. За його даними, напад стався вночі. Група людей пробралася на територію резиденції. Частина нападників говорила іспанською.

Прем’єр засудив вбивство 53-річного президента і назвав інцидент «актом ненависті, жорстокості й варварства». Жозеф підкреслив, що національна поліція Гаїті тримає ситуацію під контролем. Особистості й мотиви нападників поки не встановлені.

За його даними, у глави держави вогнепальне поранення. Дружина вбитого президента також постраждала. Її госпіталізували, проте про її стан зараз нічого невідомо.

Жовенель Моїз став президентом Гаїті 7 лютого 2017 року. Він набрав на виборах 55,7 % голосів, у той час як його суперник Жюд Селестен отримав 19,5 % голосів виборців.

varta1.com.ua: Новини