На хабарі в 500 тисяч «взяли» працівника Київводоканалу (ФОТО)

Пропонував вирішити «проблему» з водою

Фото Офіс Генпрокурора

Працівники Київводоканалу відключили СТО від водопостачання. За те, щоб підключити знову, вимагали пів мільйона гривень.

Про це розповіли в прес-службі  Офісу генерального прокурора

Київводоканалівці розповідали власнику СТО, що для того, щоб відновити водопостачання, треба виконати великий обсяг складних робіт, які мають бути узгоджені на різних рівнях з іншими установами. Після кількох безрезультатних зустрічей вони скерували його до приватної фірми.

Директор цієї фірми і запропонував власнику СТО заплатити 500 тис. для вирішення проблем із водоканалом.

«За даними слідства, у 2023 році працівники Київводоканалу розробили схему отримання неправомірної вигоди від представника підприємства, що здійснює техобслуговування та ремонт автомобілів. Щоб змусити бізнесмена платити їм кошти вони умисно відключили об’єкт від централізованого водопостачання, створивши перешкоди для здійснення підприємницької діяльності.

Працівники водоканалу повідомили, що для відновлення водопостачання необхідно виконати великий обсяг складних робіт, які мають бути узгоджені на різних рівнях з іншими установами.

Після безрезультатних зустрічей бізнесмена зі службовими особи ПрАТ АК «Київводоканал» вони повідомили, що для вирішення проблем йому потрібно звернутися до іншої приватної фірми.

Директор фірми запропонував підприємцю надати йому 500 тис грн для вирішення проблеми із водоканалом», - йдеться у повідомленні.

Директора фірми та одного з працівників Київводоканалу викрили на гарячому. Їм повідомили про підозру в зловживанні впливом (ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 369-2 КК України). Покарання за цією статтею - від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зараз правоохоронці встановлюють, інших причетних до злочину осіб.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена