На Харківщині ЗСУ звільнили ще один населений пункт від російської окупації

На Слобожанському напрямку окупанти намагаються зупинити просування українських військ до держкордону

Фото: інформативне

У Харківській області ворог втратив контроль над селищем Циркуни.

На Слобожанському напрямку російські загарбники намагаються зупинити просування Збройних сил України до державного кордону.

Про це повідомив ї Генеральний штаб ЗСУ у «Facebook».

«На Слобожанському напрямку противник основні зусилля зосередив на недопущенні подальшого просування наших військ у напрямку державного кордону України», — йдеться у зведенні Генштабу.

Також ворог посилив угруповання військ 20-ї загальновійськової армії та 1-ї танкової армії Західного військового округу за рахунок підрозділів резерву і здійснював обстріли із застосуванням артилерії в районах населених пунктів Прудянка, Слатине.

«У результаті наступу підрозділів Збройних Сил України ворог втратив контроль над населеним пунктом Циркуни», — повідомили військові.

Разом з тим, противник намагався вести наступ у напрямку населеного пункту Вірнопілля, успіху не мав, зазнав втрат та відійшов.

«На Сіверському напрямку визначені підрозділи збройних сил Російської Федерації продовжують виконувати завдання з прикриття українсько-російського кордону у Брянській і Курській областях. У прикордонних районах Курської області триває інженерне обладнання позицій», — зазначили у відомстві.

При цьому, на Волинському і Поліському напрямках противник активних дій не проводив. «Визначені підрозділи збройних сил Республіки Білорусь продовжують виконувати завдання з прикриття ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях. Зберігається загроза нанесення з території Республіки Білорусь ракетно-бомбових ударів по об’єктах інфраструктури нашої Держави», — розповіли військові.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також