На Херсонщині фермер-колаборант переїхав машиною «кіборга»

«Кіборг» Андрій Кузнєцов загинув

1 травня в тимчасово окупованому Каховському районі, від численних травм, помер 31-річний «кіборг» Андрій Кузнєцов. Про це пише Центр журналістських розслідувань.

Винуватцем його смерті мешканці села Дмитрівка називають місцевого колаборанта з відомої на Херсонщині родини, який, за словами свідків, збив, а потім декілька разів переїхав ветерана АТО автомобілем з літерою «Z». 

Свідки злочину, впевнені, що за кермом був Дмитро Бомко, фермер із села Діброви, який, за словами людей, з перших днів війни почав співпрацювати з рашистами.

Друг загиблого Андрія Кузнєцова так оповідає про цей злочин: «Це було в центрі села. Кузя — так ми завжди називали Андрія — відпочивав у кафе з друзями. До нього мав під’їхати його друг, тож він вийшов на вулицю. Побачив автомобіль, схожий на автівку приятеля. Підійшов, відкрив двері й лише тоді побачив наліплену на машину літеру «Z» та зрозумів, що помилився. Ця машина належала фермеру з сусіднього села Діброва, з яким у Кузі був конфлікт, бо той чоловік з перших днів війни почав підтримувати окупантів. 

Кузю одразу відтягнули від тієї машини, але водій від’їхав, розвернувся і на повній швидкості збив Андрія. Той відлетів убік, впав і втратив свідомість. Водій знов розвернувся і передніми колесами наїхав на Кузю. 

Люди, які на цей момент обступили машину, кричали: «Що ж ти робиш? Не вбивай людину!» Але водій їх слухати не став, надавив на газ і переїхав Кузю й задніми колесами та на великій швидкості поїхав геть. 

Віктор Вівєт, активіст з Каховського району розповів Центру журналістських розслідувань, що Дмитро Бомко раніше мав інше прізвище — Чернов. Ймовірно, що змінити прізвище він вирішив через судимість за наркотики. 

«В останні роки він засвітився в історіях із нанесення тілесних ушкоджень та збройному нападі, зараз перебуває під слідством. Але це його мало бентежить, адже його мамою є дуже відома на Херсонщині  співвласниця великої новокаховської будівельної компанії», — вважає Віктор Вівєт.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також