На Херсонщині виконуючи бойове завдання загинув вихованець Львівського училища фізичної культури

Іван Бідняк — майстер спорту України з кульової стрільби, родом з Дніпропетровщини

жалоба
Фото ілюстративне/ФБ

Вчора, 20 квітня, у Херсонській області на полі бою з російськими окупантами загинув 36-річний Іван Бідняк — майстер спорту України з кульової стрільби, вихованець відділення кульової стрільби Львівського державного училища фізичної культури (нині — КЗ ЛОР «Львівський фаховий коледж спорту»), випускник 2003 року, повідомляє Відділення НОК України у Львівській області.

Після закінчення навчання у ЛУФК, повернувся на рідну Дніпропетровщину. У складі збірної України виступав на чемпіонатах світу і Європи. 2012 року на ювілейному 50-му чемпіонаті світу з кульової стрільби у вправі ПП-3 зайняв 7 місце та завоював Україні першу олімпійську ліцензію на Олімпійські ігри-2012. У 2013 року на чемпіонаті Європи зі стрільби з малокаліберної зброї здобув срібну нагороду — з дистанції 25 метрів. У командному турнірі разом з Романом Бондаруком та Олександром Петрівим завоював бронзову нагороду.

«Він родом з Дніпропетровської області, коли почався широкомаштабний наступ він повернувся з роботи в Європі додому і встав у ряди ЗСУ, — написав у соцмережі його близький друг Alex Zhdanov. — Я хотів допомогти йому чим можу, купив у Польщі необхідну йому амуніцію, посилка дійшла в його підрозділ сьогодні (20 квітня), проте, на жаль, він не встиг її отримати. Він загинув від ворожої кулі, виконуючи бойове завдання».

У Дніпрі в Івана Бідняка залишилась дружина та шестирічний син.

Фото: "Facebook"

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий