На Херсонщині військові РФ масово та жорстоко ґвалтують дітей на очах у батьків

Насильство є однією із складових геноциду. Прощення не буде!

Фото: інформативне

Росія використовує зґвалтування та сексуальне насильство в інших формах як тактику ведення війни, систематично, повсюдно і з вражаючою жорстокістю. 

За останню добу на телефонну лінію психологічної допомоги звернулися особи з Олександрівки, Херсонської області, які розповіли про факти сексуального насильства окупантами.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у «Telegram».

Денісова розповіла про жахливі випадки зґвалтувань:

Двоє дівчаток, 12 та 15 років, зґвалтовані російськими солдатами. 

Дівчинка 6 місяців, росіяни ґвалтували чайною ложкою.

Двоє хлопчиків-близнюків дворічного віку разом з мамою були вдома. Увірвалися 5 загарбників, один тримав матір, решта по двоє ґвалтували малюків орально та анально.

Діти загинули, від отриманих розривів та втрати крові. 

Трирічного хлопчика на очах у матері зґвалтували два окупанти, від отриманих травм, дитина померла. 

«Прошу заступника Генерального секретаря ООН — Спеціального представника з питань сексуального насильства в умовах конфлікту Прамілу Паттен у рамках свого мандату ініціювати проведення відповідними органами РФ розслідування цих фактів та притягнення до відповідальності винних осіб, а також вжиття заходів для попередження вчинення сексуального насильства російськими військами», — написала омбудсменка.

Денісова закликає світову спільноту забезпечувати запровадження персональних санкцій проти політичних лідерів, військових командувачів Росії та виконавців злочинів. 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також