На Херсонщині школярі цькували однокласницю

d1e61faef773c9b99d5dfb7bc124f57
d1e61faef773c9b99d5dfb7bc124f57

В одній зі шкіл Скадовського району жертвою кібербулінгу стала учениця 8-го класу. Про це інформує Відділ комунікації поліції Херсонської області.



Двоє її однокласників створили фейкову сторінку дівчинки в «Instagram». Діти потай фотографували неповнолітню, викладали її фото на сторінку з різними дописами нецензурного характеру та малювали непристойні речі. Потім все це обговорювали у «Telegram»-чаті їх класу, доступу до якого потерпіла не мала. Після втручання поліції сторінка була видалена, батьки кривдників притягнуті до адмінвідповідальності за булінг, з булерами та учнями класу проведені виховні бесіди.

Потерпіла сама побачила фейкову сторінку з непристойностями на своїх фото і повідомила матері, яка пішла в школу з’ясовувати ситуацію. У поліцію вже звернулося керівництво навчального закладу. Під час перевірки факт кібербулінгу щодо школярки підтвердився.

До навчального закладу прибули ювенальні поліцейські, служба у справах дітей для проведення всебічної перевірки. На той час фейкова сторінка вже була видалена.

Частина класу була вороже налаштована проти однокласниці. Причину такого ставлення учні пояснили тим, що дівчинка не місцева і переїхала в село лише 3 роки тому.

Про фейковий акаунт знали учні класу і обговорювали це у «Telegram»-чаті, до якого потерпіла доступу не мала. З’ясувалося, що діти створили дві фейкові сторінки, які після розголосу інформації одразу ж видалили.

Інспектори ювенальної превенції провели роз’яснювальну роботу з неповнолітніми кривдниками щодо неприпустимості подібної поведінки і правових наслідків систематичного цькування. Після розгляду матеріалів судом неповнолітні будуть поставлені на облік в поліцію. З батьками булерів поліцейські провели бесіди щодо належного виховання дітей та коригування їх поведінки. Відносно батьків двох неповнолітніх було складено адміністративні протоколи за ч. 3 ст. 173-4 «Булінг (цькування) учасника освітнього процесу» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також з’ясувалося, що дівчинка до останнього замовчувала свої проблеми та ставлення до неї однокласників. Тож працівники поліції закликають не приховувати випадки булінгу, щоб не сприяти порушникам і запобігти наслідкам цькування.

varta1.com.ua: Новини