На Хмельниччині карають за спекуляції на житлі для біженців: що роблять

Декілька способів боротьби з «підприємцями»

Фото ілюстративне

Впродовж війни 35 людей поскаржилися на завищені ціни на квартири в регіоні. Відповідно в Хмельницькій області вирішили боротися з недобросовісними власниками квартир, які через високий попит на житло серед переселенців сильно підвищили вартість оренди.

Про це розповів голова обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

Від початку війни, 24 лютого, 35 людей поскаржились у Бюро економічної безпеки на завищені ціни на житло в області. Поодинокі випадки спекуляції в області караються кількома способами.

Один з прикладів навів очільник області. Скарга стосувалася підняття ціни на оренду квартири до чотирьох тисяч гривень за добу.

“Було встановлено власника цієї квартири. З’ясувалося, що він мав у власності дві квартири і видавав їх, як резервні. Себе він представляв волонтером, який допомагає переселенцям. Їм пропонував квартири з неякісним ремонтом за ціною вищою, ніж вказував перед цим”, — розповів Сергій Гамалій.

У відділі поліції з чоловіком провели профілактичну бесіду із роз’ясненням чинного законодавства. Власник житла розкаявся у вчиненому, а також добровільно перерахував 5 тисяч гривень на потреби ЗСУ.

“Протягом тижня зобов’язався надавати квартири безкоштовно особам, які вимушено покинули домівки через бойові дії. Такі профілактичні бесіди проводяться постійно”, — додав очільник області.

За словами очільника області в умовах воєнного стану в області не будуть вилучати квартири у власників, які завищують ціни на їх оренду. Втім, житло передаватимуть в безоплатне користування переселенцям.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також