На Хмельниччині СБУ затримала депутатку та її дітей: всім загрожує довічне ув'язнення (ФОТО/ВІДЕО)

Зрадників вдалося затримати «на гарячому», коли вони шпигували за вогневими групами протиповітряної оборони

Контррозвідка Служби безпеки затримала агентурну групу фсб, яка діяла на Хмельниччині. До складу ворожого осередку входила депутатка місцевої ради та двоє її дітей: 42-річний син і донька, якій виповнилося 37 років. Зрадників вдалося затримати «на гарячому», коли вони шпигували за вогневими групами протиповітряної оборони. Про це повідомила пресслужба СБУ.

 Зазначається, що за вказівкою російської спецслужби агенти намагалися виявити пункти базування та маршрути руху мобільних вогневих груп ППО на території Хмельниччини. Окрім того, їх цікавили місця зосередження особового складу, техніки та складів із озброєнням ЗСУ.

Під виглядом сімейних поїздок вони об’їжджали територію області на власному авто. Під час поїздок посадовиця приховано фотографувала об’єкти, а син робив відповідні позначки на картах Google. Згодом усю інформацію у формі агентурного звіту зрадники відправляли кураторові із ФСБ.

За роботу депутатка і її діти отримували від окупантів грошову винагороду. Кошти надходили на банківську картку доньки посадовиці.

За даними слідства, в поле зору російської спецслужби депутатка потрапила на початку цього року через свою прокремлівську активність в «Однокласниках». Спочатку росіяни завербували її, а згодом вона залучила до злочинної діяльності своїх сина і доньку.

Фото: СБУ

Читайте також: командувач регіонального управління ТРО змушував підлеглих будувати йому приватний будинок на Одещині (ВІДЕО)

Усіх трьох затримали правоохоронці. Їм інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Наразі зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також