На Хмельниччині судитимуть настоятеля однієї з церков УПЦ МП, який підтримував РФ

Розпалювання релігійної ворожнечі

Про це повідомляє Шепетівська районна прокуратура.

«За процесуального керівництва прокурорів Шепетівської окружної прокуратури закінчено досудове розслідування та скеровано до суду з обвинувальним актом кримінальне провадження щодо священнослужителя Української православної церкви московського патріархату (УПЦ МП) настоятелем однієї із церков Шепетівського району», – повідомляють у прокуратурі.
 
Священник, починаючи з грудня 2021 року, на своїй сторінці у забороненій соцмережі «Вконтакте» поширював на особистій сторінці матеріали, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі і образи почуттів громадян, у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями.
Ще з початку повномасштабного вторгнення він почав поширювати матеріали, спрямовані на виправдування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України.

Читайте також: Мобілізація з 25 років додасть до ЗСУ приблизно 100 тисяч бійців
Відтак священнослужителю загрожує покарання у виді обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої, а також з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також