На Хмельниччині, через спалах інфекції в дитячому садку, до лікарні госпіталізували 31 особу

1
1

У місті Нетішин Хмельницької області, через спалах кишкової інфекції до лікарні госпіталізували 31 особу. Про це повідомляє прес-служба «Хмельницького обласного лабораторного центру». 


Серед осіб, госпіталізованих до «Спеціалізованої медико-санітарної частини Нетішина», 26 дітей від трьох до шести років, а також, три вихователі та один помічник вихователя дошкільного закладу. Теж, постраждав 19-річний чоловік, який контактував з працівниками закладу. 


Усі діти — вихованці дошкільного навчального закладу № 6 «Райдуга» міста Нетішин. Вони потрапили до лікарні з підвищеною температурою, нудотою, блюванням, проносом, болем у животі, загальною слабкістю. З метою виявлення джерела збудника, проведено перевірку. 


«У приміщеннях дошкільного закладу проведена заключна дезінфекція. З метою виявлення носіїв проведено раптове обстеження 6 працівників харчоблоку, 11 вихователів та помічників вихователів груп та 1 працівника пральні на наявність збудників патогенного стафілококу та патогенних кишкових інфекцій. Встановлено медичне спостереження за контактними дітьми та дорослими. З працівниками проведено бесіди щодо профілактики кишкових інфекцій», — йдеться у повідомленні. 


Результати проб та аналізів з’являться 8–9 жовтня. 

varta1.com.ua: Новини