На Івано-Франківщині начальник управління ДМС накинувся на журналістів реагуючи на запитання про походження його великих статків (ВІДЕО)

Інцидент стався на території готельно-розважального комплексу

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру начальнику Управління Державної міграційної служби України в одній із областей за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

У липні 2024 року журналісти одного із інформаційних агентств, виконуючи свої професійні обов’язки, прибули до готельно-розважального комплексу на Івано-Франківщині з метою отримання коментаря посадовця щодо великих статків членів його родини. Вони представилися та, тримаючи в руках мікрофон з написом назви агентства і відеокамеру, почали здійснювати відеозйомку.

Підозрюваний не надав відповіді на питання журналістів та умисно вдарив рукою по відеокамері, яка перебувала в руках оператора, пошкодивши її.

30 серпня начальнику обласного Управління ДМС повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 171 КК України.



Санкція статті передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.


Як повідомляє «Суспільне», йдеться про голову Управління Державної міграційної служби України в Івано-Франківській області Сергія Саїва та співробітників  “СтопКору”. Інцидент між ним та кореспондентами “СтопКору” стався 18 липня 2024 року в селі Дзвиняч. Як пише “СтопКор”, посадовець спочатку ховався від них, а згодом “накинувся” та вибив з рук оператора камеру, яка “перестала працювати після його удару”.

Після інциденту репортери написали заяву до відділення №2 поліції у селищі Богородчани за фактом вчинення нападу на журналістів.

 

 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також