На кордоні Львівської та Закарпатської областей встановили перший вітряк

Фото Української вітроенергетичної асоціації

В Україні першу вітротурбіну вітропарку «Островський» встановили на території Нижньоворітської громади на кордоні Львівської та Закарпатської областей. Про це  повідомили на сторінці Української вітроенергетичної асоціації, пише mukachevo.net

Вітротурбіна з одиничною встановленою потужністю 4.8 МВт має висоту башти 120 м і діаметр ротора - 152 м.

Загальна встановлена потужність запланованої ВЕС становитиме 80 МВт.

Такі місця встановлення вітротурбін позитивно сприймаються закарпатцями, адже не несуть значної шкоди навколишньому середовищу. А що стосується високогір'я, то тут є чимало застережень від екологів, вчених, експертів та активної громадськості.

Всі вони закликають власників компанії враховувати ці зауваження та обирати місця для монтажу вітряків, які не порушуватимуть екологічність закарпатських полонин та хребтів.

На сторінці Української вітроенергетичної асоціації зазначено, що вітротурбіна за таких технічних характеристик,можна назвати «вітротурбіною середнього розміру», порівняно з іншими вітротурбінами, що працюють сьогодні в Україні.

Встановлення першої вітротурбіни - важливий етап у реалізації будь-якого вітроенергетичного проєкту. Наступним кроком є підключення до електричної мережі, і генерація електроенергії для споживачів.

Читайте також: Як можна знизити тарифи на «світло»

Загальна встановлена потужність запланованої ВЕС становитиме 80 МВт. Обсягу електроенергії, який буде вироблятися вітровий парком «Островський», достатньо для щорічного забезпечення екологічно чистою електроенергією майже 50 тисяч домогосподарств.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також