На Курщині росіяни масово здають ЗСУ кадировців, техніку і склади, - Нацспротив

Все частіше російські військові та цивільні йдуть на співпрацю з українськими бійцями

У Курській області цивільні передають інформацію ЗСУ про місцеперебування "кадировців" та військові об'єкти противника. Про це інформує Центр національного спротиву. 

"Так само майже за кожним результативним ударом вглиб тимчасово окупованих територій стоять люди, які надають інформацію про позиції ППО, склади боєприпасів або переміщення російських підрозділів", -йдеться у повідомленні.

Там нагадали, як наприкінці серпня на Курському напрямку підрозділи Сил оборони збили дуже рідкісний розвідувально-ударний БПЛА "Оріон"- "такий собі російський "Байрактар" на мінімалках". 

Усього вирфробила 30 таких дронів, з яких вже щонайменше 7 - збито. Їхня вартість невідома, але інвестиції в цей проєкт склали близько $30 млн.

Виробництвом цих БПЛА займається російське акціонерне товариство "Кронштадт", розташована в місті Санкт-Петербург. Крім "Оріона" воно випускає ще кілька інших безпілотників та систем для них. За даними ЦНС, у знищенні цього дрона допоміг інформатор всередині групи, яка займається обслуговуванням та пілотуванням цих дронів, і пов’язаний із "Кронштадтом". 

Читайте також: раніше аналітики розповіли, як наступ ЗСУ на Курську область вплинув на обмін полоненими

Ця особа вийшла на контакт із представниками певних підрозділів ЗСУ і запропонувала передати інформацію щодо БПЛА, системи управління, підготовки персоналу, а головне – як саме загарбники застосовують "Оріони" проти наших військ. Отримавши повну інформацію Повітряні сили влаштували засідку та збили дороговартісну російську "пташку". 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також