На Київщині негідник розбив голову 14–річному сину, який вступився за матір (фото)

41450633_1490818121021117_7855269123075342336_n
41450633_1490818121021117_7855269123075342336_n

«Щорічно близько шість сотень жінок гине в Україні від домашнього насильства (і це, в разі визнання його таким). Але ми, як і раніше, не хочемо цього помічати, вважаючи випадки такого насильства «побутовими сварками», — повідомляє Larysa Barska  у спільноті  “Громада с. Гора” у Facebook. Саме вона написала про кривавий випадок, що стався минулого тижня у селі Гора, Бориспільського району на Київщині, де розлючений чоловік розбив на голові сина пляшку з вином. Більше про це знає інформаційна агенція Погляд.

Авторка пише: "Тепер це поруч з нами, на сусідній вулиці. З нашою сусідкою Оленою, яку ми, можливо, зустрічали на пошті або в магазині, віталися на вулиці, може навіть за сіллю заходили. (...) Ми готові і далі цього не помічати?

Це сталося в ніч з середи на четвер, на минулому тижні. В нашій Горі (село Гора). На вул. Польова 41. П’яний, розлючений чоловік, не в змозі сформулювати відповідь — буде він макарони на вечерю, чи гречку — на очах у дітей почав бити дружину.

На перший виклик поліція їхала 60 хвилин. У будинок навіть не зайшли, взяли свідчення і поїхали. Як тільки поліція від’їхала, нелюд зі словами: «Так ти поліцію хотіла, так я тепер тебе вб’ю», — перестав себе контролювати.

Старший син (14 років) намагався заступитися, і це перетворилося на криваве місиво. «Папаша» розбив на голові сина пляшку з вином. Молодший син весь цей час дзвонив в поліцію. Вдруге, поліція їхала 20 хвилин. Цього разу всіх забрала, і на швидкій відвезла в БЦЛ.

Всім надали першу допомогу, зашили дитині голову і руку, і відпустили… Навіть не провели огляд на алкоголь! Його затримали лише на 3 години, за які Лена з дітьми встигла похапали деякі речі, дитячі портфелі з підручниками, і втекти в ніч.

Зараз вона з дітьми ховаються від тирана, вони налякані, побиті, майже без речей, документів, засобів. До справи підключилися громадські організації. А державні органи, які покликані захищати нас, намагаються все зам’яти. Районні відділення ювенальної поліції і служби соцзахисту навіть заяву не захотіли приймати.

PS. Справу за цим фактом, все ж відкрили. Давайте, разом, не дамо її закрити, спустити все на гальма, не залишимо цей злочин проти жінки і дітей безкарним!” — Акцентує Larysa Barska.



Нагадаємо, що домашнє насильство – це дії або бездіяльність фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.

Патрульна поліція Львівської області звертає увагу, що за домашнє насильство передбачена кримінальна відповідальність:

varta1.com.ua: Новини