На Київщині у смертельній ДТП водій автобуса зіткнувся зі службовим автобусом Нацгвардії (фото, відео)

72c68dd-marshrutka
72c68dd-marshrutka

Один військовий загинув, ще 8 осіб отримали поранення у результаті зіткнення маршрутки та службового автобуса Нацгвардії на Київщині. Про це повідомляє Українська Правда.


Смертельна аварія сталася близько 7 ранку 5 жовтня у Вишгородському районі, поблизу селища Нові Петрівці.  


«Близько 7:00, коли військовослужбовці військової частини 3027 виїжджали на місце несення служби, на виїзді на трасу Київ-Овруч сталася дорожньо-транспортна пригода. Автобус громадського транспорту «Богдан» зіткнувся зі службовим автобусом Національної гвардії України, який рухався в колоні. В результаті ДТП один військовослужбовець загинув, ще 7 травмовані. Водій цивільного автобуса зламав ногу», ‑ розповів заступник начальника Вишгородського відділення Національної поліції України Олександр Винник.


За його словами, зіткнення сталося, коли колона автобусів НГУ виїжджала з другорядної дороги, яка веде до пункту постійної дислокації військової частини, на трасу, що веде на Київ. Він підкреслив, що військові все робили правильно: машина служби безпеки дорожнього руху НГУ з увімкненими проблисковими маячками перекрила рух по трасі для виїзду колони. Три автобуси с гвардійцями виїхали, а в четвертий врізалась маршрутка. В колоні їхали 10 автобусів з нацгвардійцями на службу з охорони громадського порядку в центральній частині столиці.


«Коли службова машина з увімкненими маячками перекриває дорогу, водії маршруток повинні бачити. Чому водій не зреагував поки не відомо», ‑ пояснив Олександр Винник.


За інформацією військової частини 3027 загинув солдат строкової служби Єгор Дерев’янко, 1992 року народження. Семеро військовослужбовців в тому числі військової служби за контрактом отримали різні тілесні ушкодження і були доставлені до лікувальних закладів. Двоє з них знаходяться в тяжкому стані, п'ятеро - в середньому ступені тяжкості.


Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.


Фото та відео Київ.Оперативний



varta1.com.ua: Новини