На лаву підсудних сяде патрульний з Закарпаття, який скоїв смертельну ДТП (ФОТО)

dbr-povidomilo-pro-pidozru-patrulnomu-yakij-skoiv-rezonansne-dtp-2
dbr-povidomilo-pro-pidozru-patrulnomu-yakij-skoiv-rezonansne-dtp-2

Слідчі ДБР завершили досудове розслідування стосовно інспектора патрульної поліції в Закарпатській області, який спричинив дорожньо-транспортну пригоду із двома загиблими. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.


Автопригода трапилася вночі 11 червня 2020 року. Поліцейський із друзями поїхав з Ужгорода до Києва щоб придбати новий автомобіль.


Опівдні наступного дня, без відпочинку понад добу він пересів на новопридбане авто та вирушив назад до Ужгорода, хоча достовірно знав, що керувати авто у стані втоми заборонено.


Уночі, під час дощу та поганої видимості дороги, патрульний для обгону виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з мотоциклом.


Внаслідок ДТП, водій мотоцикла та його пасажир, від отриманих травм, загинули на місці.


Патрульний обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).


Йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а також тимчасово обмежено його право керувати транспортними засобами та вилучено посвідчення водія.


Родичами загиблих заявлено цивільний позов на суму 1 млн 188 тис. гривень, який разом з обвинувальним актом направлено до суду.


У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до 3 років.


varta1.com.ua: Новини