На лікування до США вирушила родина Степаненків, які постраждали внаслідок вибуху російської ракети на вокзалі у Краматорську

Родину, яка зазнала стільки горя відправляють на реабілітацію

Сьогодні на лікування до США вирушила сім’я Степаненків, які постраждали внаслідок вибуху російської ракети на вокзалі у Краматорську. Про це сьогодні «Варта1» повідомили у прес-службі лікарні, де проходили реабілітацію 11-річна Яна та її мама.

У США мамі Наталі та дочці Яні проведуть протезування та повний курс реабілітації. Вони їдуть, аби повернутися.

«Родина Степаненків, чия історія розчулила весь світ, вирушає до США. Наталя з 11-річними двійнятами Яною та Ярославом потрапили під ракетний обстріл вокзалу Краматорська. Жінка втратила одну кінцівку, її донька — обидві. Син, який єдиний вцілів, відтоді став їхньою опорою і підтримкою», — розповіли в лікарні.  

Степаненків у США погодилася прийняти клініка у Сан-Дієго.

Там на маму та доньку чекають протезування та реабілітація. Наталя каже, після лікування неодмінно повернеться з сім’єю додому, в Україну.

«Сподівається, вже у мирну! Ми створюємо Національний центр реабілітації України «UNBROKEN Ukraine», аби українці з воєнними травмами не мусили їхати на лікування за кордон. Наша мета — рятувати, протезувати і реабілітувати українців в Україні», — додають у лікарні.

Фото: Роман Балук

Нагадаємо історію сім’ї, де 11-річний хлопчик після російського обстрілу змушений був доглядати постраждалих маму та сестричку.

У той страшний день хлопчик подорослішав тієї миті, коли російська ракета прилетіла на вокзал Краматорська. Його сестричка і мама, які були на пероні, залишилися без ніг: дівчинка — без обох, жінка — без однієї.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена