На Луганщині загинув полковник Валерій Гудзь

Вічна пам’ять Герою!

Вчора, 12 березня, полковник Валерій Федорович Гудзь загинув на Луганщині. Про це пише «Повернись живим».

«Він не мав би там бути, але вирішив воювати: взяв на себе командування підрозділом і, як справжній герой, прийняв бій», — йдеться у повідомленні.

З початком російської збройної агресії проти України гвардії майор запасу, десантник Валерій Гудзь в березні 2014-го прийшов до військкомату, щоб поновитися на службі.

Йому запропонували посаду командира взводу механізованої бригади, і він одразу ж погодився. Зарахований до лав 72-ї окремої механізованої бригади, в/ч А2167, м. Біла Церква. Влітку 2014-го став командиром роти, командиром батальйону. Пройшов бої в секторі «Д» на кордоні з РФ, під вогнем російських «Градів» (2014), в Луганській області (Червонопартизанськ), у районі Волновахи (2014–2016), у районі Авдіївки (2017).

Був поранений 28 серпня 2014 року під час бою у місті Старобешеве, Донецької області.

Брав участь у боях під Петрівським, Білою Кам’янкою і Новоласпою; під його керівництвом розроблялися і проводились також операції з взяття під контроль ЗСУ териконів довкола Докучаєвська, захоплення панівних висот у степах Приазов’я, протидії танковим атакам під Авдіївкою та багато інших.

У вересні 2014 року Валерій Гудзь був призначений командиром 3-го батальйону 72 ОМБр, на початку 2015-го отримав чергове військове звання «підполковник», у липні 2015 року призначений на посаду заступника командира бригади.

З грудня 2017 року — командир 24-ї окремої механізованої бригади.

У листопаді 2019 року наказом Міністра оборони України Валерію Гудзю достроково присвоєно військове звання полковника.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також