На Луганщині судять організатора «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР»

717856-0
717856-0

Мешканець Луганщини постане перед судом, за участь в організації та проведенні так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР», повідомляють у пресслужбі прокуратури Луганської області.

У ході досудового розслідування встановлено, що громадянин України  надав добровільну згоду на участь в організації та проведенні, у  травні 2014 року, так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР».

Під час проведення псевдореферендуму, вказана особа виконувала обов’язки члена «дільничної виборчої комісії», а саме відвідувала громадян, які не мали можливості проголосувати на «виборчій дільниці», видавала їм бюлетені та надавала скриньку для особистого вкидання заповненого бюлетеню.

«Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, розпочатому за матеріалами 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, стосовно мешканця с. Плотина, Станично-Луганського району, який обвинувачується у вчиненні  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України)», — йдеться у повідомленні.

Оскільки під час досудового розслідування чоловік повністю визнав свою провину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

varta1.com.ua: Новини