На Львівщині благодійна організація ввозила для продажу брендовий одяг та взуття під виглядом гуманітарки

Затримали вантаж вартістю 11 млн грн

Фото: прокуратура Львівської області

На Львівщині викрито ввезення під виглядом гуманітарної допомоги нового товару загальною вартістю понад 11 млн грн.

Як повідомляє прокуратура Львівської області, в рамках кримінального провадження за фактом підроблення документів (ч. 3 ст. 358 КК України), виявлено вантажівку із напівпричепом, яка перевозила з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги нове взуття і одяг.

Під час обшуків у вантажівці та напівпричепі виявлено та вилучено 144 мішки із одягом та стільки ж мішків із взуттям. Зокрема, виявлено понад 3 500 пар нового чоловічого, жіночого та дитячого взуття різних марок, у тому числі відомих брендів.  

За попередніми даними, загальна вага вилученого товару становить більш як 7,6 т товару, вартістю на понад 11 млн грн, при цьому, в офіційних документах, і вага, і вид вантажу вказувались інші.

Слідчі дії тривають, вантажівку та напівпричіп вилучено, вирішується питання про накладення на них арешту, та встановлюються особи причетні до вчиненого кримінального правопорушення.

«Одна з благодійних організацій налагодила на Львівщині схему ввезення одягу та взуття відомих брендів під виглядом гуманітарної допомоги. За попередніми даними, вартість цього товару становить понад 11 мільйонів гривень.

Дякую прокурорам та слідчим Нацполіції за проведену операцію. Війна — не час для наживи всякого роду «ділків»», написав на своїй сторінці у «Facebook» керівник Львівської ОВА Максим Козицький.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також