На Львівщині через неправильний діагноз терапевта на робочому місці помер чоловік

На Стрийщині підозрюють лікарку у неналежному виконанні своїх обов’язків

фото ілюстративне з відкритих джерел

У червні 2023 року житель Стрийського району звернувся в лікарню для надання медичної допомоги із скаргами на високий артеріальний тиск та болі за грудиною.

Як повідомили у прокуратурі Львівської області, лікар-терапевт приймального відділення провела огляд 63-річного пацієнта та зробила електрокардіограму. За результатами чого встановила неправильний діагноз «Ішемічна хвороба серця» та відпустила хворого додому. Проте насправді у потерпілого був інфаркт міокарда, а відтак він потребував консультації суміжних спеціалістів (кардіолога/реаніматолога) та термінової госпіталізації у стаціонар, зазначається у повідомленні прокуратури.

Через кілька годин від моменту первинного обстеження хворий помер на робочому місці – території кар’єру. Причиною смерті стало захворювання серця – гострий інфаркт, яке ускладнилось порушенням скоротливої функції серцевого м’язу і призвело до зупинки серця, кровообігу та дихання.

Натомість, поліція Львівщини повідомляє, що випадок стався 9 травня 2023 року у Сколе.

«У Сколе правоохоронці повідомили про підозру у неналежному виконанні професійних обов’язків лікарю-терапевту. Встановлено, що внаслідок неналежного виконання медичною працівницею своїх обов’язків помер 63-річний мешканець Стрийського району», інформує Нацполіція Львівщини.

Як встановили слідчі відділення поліції №3 Стрийського районного управління поліції, за процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури, 9 травня 2023 року о 16.50 у медичний заклад за допомогою звернувся 63-річний чоловік який скаржився на високий артеріальний тиск та біль за грудиною.

Лікар-терапевт приймального відділення провела пацієнту первинний огляд та електрокардіограму, після чого відпустила його додому. В подальшому, близько 18.00, пацієнт помер.

Проведеною експертизою було встановлено, що причиною смерті хворого стало захворювання серця – гострий інфаркт, яке ускладнилось порушенням скоротливої функції серцевого м’язу і призвело до зупинки серця, кровообігу та дихання.

«Таким чином встановлено, що внаслідок неналежного виконання своїх обов’язків медик встановила хворому, який потребував консультації суміжних спеціалістів, неправильний діагноз, що в подальшому призвело до його смерті.

Правоохоронці повідомили лікарці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) ККУ», зазначається у повідомленні.

Читайте також: на Львівщині внаслідок вибуху загинула жінка.

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також