На Львівщині до сільських осель прибився голодний дикий лісовий кіт (ВІДЕО)

В Україні налічується близько 400 особин, дикого кота нелегко зустріти навіть у лісі

Фото:naturephoto

На Львівщині бажання знайти їжу примусило рідкісного лісового кота прийти до селян.

Як повідомляється на сторінці Національного природного парку «Бойківщина», на обійстя мешканця с. Либохора завітав непроханих гість — кіт лісовий, якого сніжна зима загнала ближче до людських осель. Небайдужі мешканці села долучилися до рятувальної операції щоб повернути лісового мешканця у дику природу.

Лісовий кіт — це дрібний хижак занесений до Червоної книги України, що нагадує всім знайому домашню кішку. Але досвідчений біолог і мисливець побачить малопомітні риси, що відрізняють пухнатого домочадця від здичавілого родича. В Україні цього виду налічується 300–400 особин.

Лісові коти переважно ведуть нічний спосіб життя. В основу раціону хижака входять дрібні гризуни, птахи, комахи, змії, а в прибережних мешканців ще й риба.

Свої житла облаштовують у чагарниках, кореневищах дерев, старих норах інших тварин. З людьми намагаються не контактувати, тому дикого кота нелегко зустріти в лісі. Однак, у холодні часи можуть поселитися ближче до людини — біля сіл. Лісовий кіт у найкращому випадку може ловити гризунів, а може і полювати на домашню птицю.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також