На Львівщині двоє людей потрапило до лікарні через укус змії

Будьте обережні

Фото ілюстративне

Ввечері 8 жовтня, до рятувальників надійшло повідомлення про госпіталізацію до медичних закладів на Львівщині двох людей, яких вкусили змії. Постраждали 17-річний хлопець та 64-річний чоловік.

Про це повідомляє ГУ ДСНС у Львівській області.

Так, вчора, о 20:00 год., рятувальники отримали повідомлення, що у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр м. Львова поступив хлопець, 2005 року народження, мешканець смт Немирів, Яворівського району, з діагнозом — укус змії четвертого пальця правої верхньої кінцівки. Стан потерпілого — легкої важкості.

Також о 20:15 год., до співробітників ДСНС надійшло повідомлення про те, що у Радехівську центральну районну лікарню госпіталізований чоловік, 1958 року народження, мешканець с. Полонична, Червоноградського району, з діагнозом — укус змії у третій палець правої руки. Стан потерпілого — середньої важкості.

На Львівщині головне управління ДСНС України застерігає мешканців області бути обережними та уважними відправляючись у ліс чи на природу.

Варто дотримуватись таких правил:

  • якщо випадково побачили плазуна поряд із собою — не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть;
  • у плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10–15 метрів;
  • будьте уважні у місцях, де можна зустріти плазунів: висока трава, кущі, ліс;
  • вирушаючи у ліс краще взувати високе, щільне взуття, котре змія не прокусить.

Раніше повідомлялося, що на Львівщині чоловік потрапив до реанімації через укус змії.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена