На Львівщині колишній директор школи отримував зарплату за п’ятьох

На Золочівщині судитимуть колишнього директора школи, який отримував зарплату за п’ятьох фіктивних працівників. Про цей випадок, 29 червня, повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Досудовим розслідування встановлено, що, у період з 2016 по 2021 роки, обвинувачений, зловживаючи своїм службовим становищем, на підставі підроблених табелів обліку робочого часу, заволодів майже 800 тис. грн, виплачених відділом освіти, культури, розвитку туризму, молоді та спорту як заробітну плату п’ятьом працівникам.

Однак, ці люди в школі ніколи не працювали та роботу не виконували.

«За процесуального керівництва прокурорів Золочівської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього керівника однієї із шкіл Золочівщини за фактом службового підроблення та заволодіння бюджетними коштами (ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191 КК України)», — повідомили в прокуратурі.

Окружна прокуратура заявила цивільний позов до обвинуваченого з метою забезпечення кримінального провадження та вжиття заходів до повернення вищевказаних коштів державі. І за клопотанням прокурора, суд наклав арешт на усе його майно.

Раніше повідомлялося, що в Україні тимчасово знято обмеження тривалості навчального року.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також