На Львівщині колишній сільський голова може сісти за грати на 12 років (ФОТО)

Екс-чиновник із Сокальщини

Фото: НПУ

На Львівщині судитимуть колишнього сільського голову, обвинуваченого у заволодінні бюджетними коштами, повідомляє Нацполіція Львівщини.

Як встановили правоохоронці, чиновник, використовуючи своє службове становище, вчинив службове підроблення та, вступивши у змову з керівником підприємства-підрядника, заволодів коштами у сумі близько двох з половиною мільйонів гривень, виділених з бюджету для будівництва газопроводу.

Так, у 2019 році сільський голова одного з населених пунктів, розташованого у Сокальському районі, склав завідомо неправдиві офіційні документи щодо будівництва газопроводу до сіл територіальної громади. У подальшому був проведений тендер, визначений переможець, складені та підписані акти про виконання та приймання робіт, а також здійснені відповідні оплати.

Проте, насправді роботи з будівництва газопроводу не проводились і навіть потреби у їх проведенні не було, оскільки вони вже були виконані раніше, про що зловмисники достовірно знали. Таким чином вони заволоділи бюджетними коштами у сумі близько двох з половиною мільйонів гривень.

Слідчі повідомили колишньому сільському голові про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб) ККУ.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт переданий на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує зловмиснику — позбавлення волі на термін до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, на Львівщині затримали банду злочинців, які під виглядом добробату викрадали і катували людей.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий