На Львівщині колишня чиновниця піде під суд за оборудки із земельними ділянками

Передала у приватну власність 5 ділянок на Яворівщині

Фото: НПУ

На Львівщині правоохоронці повідомили колишній голові сільради про підозру в незаконному виведенні з державної власності земельних ділянок.

Як повідомляє Нацполіція Львівщини, внаслідок злочинної діяльності 66-річної чиновниці із державної власності неправомірно вилучено та передано у приватну власність 5 земельних ділянок загальною площею більше ніж 0,5 гектара та загальною вартістю майже 2 мільйони гривень.

У 2020 році зловмисниця обіймала посаду голови однієї з сільських рад Яворівського району та разом із спільниками, зловживаючи службовим становищем, вносила недостовірні відомості в офіційні документи щодо ділянок, які перебували у межах земель лісогосподарського призначення.

У такий спосіб із державної власності було неправомірно вилучено та передано у приватну власність 5 земельних ділянок загальною площею більше ніж 0,5 гектара та загальною вартістю майже 2 мільйони гривень.

Правоохоронці повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) ККУ та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей — позбавлення волі на строк шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Незаконно виведені з державної власності ділянки арештовані. Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваній запобіжний захід.

Як повідомляє прокуратура Львівської області, повідомлено про підозру колишній голові Рясне-Руської сільської ради Львівської області.

Як повідомлялося, Львівщина увійшла до переліку регіонів з найдорожчим ринком землі.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий