На Львівщині міськрада заявила про наругу над пам'ятником герою срср

Пам'ятник повалили невідомі українці

У Дрогобичі заявили, що невідомі вандали вчинили наругу над погруддям дрогобичанина Григорія Геврика - його скинули з підніжжя. Про це повідомила Дрогобицька мська рада.

«Ми почули гуркіт вночі, але навіть подумати не могли, що щось сталось з пам’ятником. Лише вранці побачили, що він повалений. Ми одразу викликали поліцію, яка зафіксувала факт злочину. Хочу наголосити, що зруйнували пам’ятник не радянському солдату, а саме дрогобичанину», – наголошує мешканка прилеглої вулиці п. Ірина.

За даними Дрогобицької міськради, Григорій Геврик був увіковічнений у Дрогобичі, як герой радянського союзу, за понад тридцять років незалежності він не потерпів жодної наруги. 

Поліцією порушено кримінальне провадження по факту правопорушення.

Раніше, активіст Антон Петрівський повідомив, що українці демонтували пам'ятник герою совєцького союзу Григорію Геврику.

«Всупереч безтолковому рішенню Дрогобицької міської ради залишити цей окупаційний пам'ятник, мотивуючи це тим, що до красної армії Геврик був учасником національно-визвольного руху. Так от я скажу, що якщо ви шануєте Геврика за це, то поставте йому пам'ятник у формі Дивізії »Галичина«. Тоді питань буде менше. Про дебільний напис »Герой другої світової війни" я взагалі мовчу.

Окремо звертаюсь до міського голови Дрогобича Тараса Кучми . Закликаю вас утриматись від якихось дій по відновленню пам'ятника та пошуку людей, які його демонтували. Це буде краще для всіх, повірте."  - написав Петрівський.

Заступник голови Галицького Братства вояків дивізії «Галичина» Ігор Іваньков повідомив, що документального підтвердження, що Геврик служив у дивізії немає.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт