На Львівщині на приміських напрямках курсують нелегальні маршрутки небезпечні для пасажирів (ФОТО)

Курсують без офіційного дозволу, не проходять технічного огляду, а водії – медичного

ДТП біля с. Велика Горожанка Фото: Львівська ОДА

У Дрогобицькому районі проводять  перевірки на маршрутах приміського сполучень щодо дотримання правил перевезення пасажирів. Робоча група, сформована при Дрогобицькій РДА, перевірила роботу перевізників на напрямках «Дрогобич-Залокоть», «Дрогобич–Меденичі», «Дрогобич–Станиля» та «Дрогобич–Михайлевичі».

Як повідомляє Дрогобицька РДА, на сьогоднішній день виявлено декілька порушень, котрі, зокрема, стосуються факту недотримання графіку маршруту та зміненого маршруту.

Ще однією проблемою є нелегальні перевезення так званих «Євротаксі–2022» напряму Дрогобич-Львів. Проблема полягає  в тому, що транспорт позиціонує себе як таксі, а їхня максимальні кількість сидячих місць становить 8. Проте, водії цього маршруту грубо порушують правила, добираючи у дорозі вдвічі більше пасажирів, облаштовують додаткові місця, котрі не є пристосованими для подорожі.

До слова, нагадаємо, що 28 грудня на кільці біля села Велика Горожанка близько сталась ДТП з маршрутним «Євротаксі–2022» «Дрогобич–Пустомити–Львів». Маршрутку винесло в кювет, де вона й перекинулась.

На маршрутах «Дрогобич–Трускавець» та «Дрогобич–Стебник» також виявлено порушення за фактом нелегальних пасажирських перевезень. Вони курсують без офіційного дозволу, тим самим наражаючи пасажирів на небезпеку, оскільки транспортні засоби, на яких безпосередньо здійснюють перевезення не проходять відповідного технічного огляду, а водії — медичного. Окрім того, не сплачують податки державі.

У Дрогобицькому районі функціонує 7 перевізників. Один із них зареєстрований у Бориславській ТГ, три на території Дрогобицької ТГ, двоє у Східницькій ТГ, а один у Львові. Загалом у Дрогобицькому районі діє 72 маршрути.

маршрутка
Фото: Дрогобицька РДА

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий