На Львівщині народилася незвичайна двійня

З двійнят одна дитина народилася в області, інша в місті і в різний час.

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Львівські лікарі прийняли незвичні пологи у жінки. З двійні дівчинку народили вдома, а хлопчика — через день у пологовому. Про це розповіли у Львівському Обласному Центрі Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф.

Так вийшло, що дівчинка народилася одного дня в населеному пункті Пустомитівщини, а її братик — уже наступної доби у Львові в пологовому.

«Час близився до опівночі, мали з водієм Ростиславом Оленичем того дня важку зміну — виклик за викликом», — розповідає фельдшер з медицини невідкладних бригади № 814 Леся Нікула.

«Тут отримуємо наступний, приводом якого значаться пологи. Ну, зателефонувала на номер виклику, кажу, мовляв, беріть речі, не забудьте документи, обмінну карту, їдемо уже до вас. Якщо можливо, нехай хтось вийде, щоб ми довго не шукали (виклик був у село неподалік Львова), а нам кажуть: напевно, то вже запізно, здається, буде народжувати вдома», — розповідає фельдшер.

Пологи були стрімкими, породіллі допомогла мама. Удвох з медиком вони прийняли новонароджену дівчинку.

«Я дитинку взяла, провела первинний туалет, обрізала й обробила пуповину, кажу, маємо гарну здорову дівчинку, дивіться, яка красуня. А мама (чи то вже бабуся) каже: а ще має бути хлопчик. Як хлопчик? — запитую. — Так, каже, на УЗД нам сказали, що дівчинка, вона меншенька, а хлопчик має бути трішки більшим. Святі небеса! Дзвоню відповідальному лікарю, пояснюю ситуацію, прошу підмогу», — пригадує той випадок Леся Миколаївна.

На підмогу викликали ще одну медичну бригаду.

«Приїхала на підмогу 151-та бригада. Лікар каже, ну що ж, беремо породіллю — а раптом в машині пологи?! — ви ж з новонародженою їдьте за нами. Ось так-от кортежем, під завивання сирен, на швидкості близько 150 км/год ми примчали у перинатальний центр», — усміхається фельдшер Леся Нікула.

Наступного дня у пологовому народився з допомогою лікарів хлопчик.

«Це зараз з усмішкою пригадуєш той випадок, а тоді мобілізували всі свої зусилля і думали лиш про фахову допомогу. Пологи очікувались на 17 лютого, тож майбутня мамочка того дня про перейми не думала, каже, повечеряла і подумала, що просто живіт болить... Щодо діток, то манюня йшла першою, народилася дуже швидко, хлопчик же був у сідничному положенні, щасливо народився в пологовому будинку», — розповідає Леся Миколаївна.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також