На Львівщині обіцяють посилити карантин: вирішується питання переходу до червоної зони

Рішення прийматимуть сьогодні.

Фото ілюстративне

Сьогодні  Державна комісія ТЕБ і НС розгляне введення червоної зони на Львівщині. Про це повідомляє директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис

Понад тиждень показник захворюваності в області стабільно перевищує 2 тисячі підтверджених позитивних випадків, а динаміка госпіталізацій щоденно зростає.

"Працівники пунктів прийому зразків на ПЛР-тестування працюють у декілька змін для того, щоб вчасно надати результати. Зважаючи, що тенденція наростання захворюваності не спадає, сьогодні ввечері відбудеться засідання державної комісії ТЕБ і НС, за результатами якої Львівщина може перейти у червону зону епідеміологічної небезпеки'', — сказав Орест Чемерис.

Він зазначив, що кількість госпіталізованих дітей також залишається великою — понад 180 дітей знаходяться у стаціонарах області; щоденно у медичні заклади Львівщини госпіталізують від 20 до 30 дітей.

''Поступають діти різних вікових категорій з симптомами гарячки, яку не можна подолати в домашніх умовах. Вірус характеризується надзвичайною заразністю та вражає верхні дихальні шляхи, тому багато хто сприймає подібні симптоми за звичайний грип, продовжуючи контактувати з іншими, чим самим наражаючи на небезпеку оточення. Вкотре звертаюся з проханням: усі, хто починає відчувати перші симптоми ГРВІ, самоізолюйтеся вдома та зробіть ПЛР або швидкий тест, адже лише таким чином ви можете вберегти як своє здоров’я, так і не наразити на небезпеку захворювання інших людей'', — сказав Орест Чемерис.

Також він наголосив на важливості бустерної дози.

Кількість викликів та виїздів бригад екстреної медичної допомоги також щоденно збільшується. За останній тиждень кількість виїздів збільшилася майже вдвічі — зі 100–110 викликів на день минулого тижня до 180 та більше упродовж цього.

''Нагадаю, термін введення бустерної дози було скорочено з 6 до 3 місяців з моменту останнього щеплення, тому закликаю усіх отримати бустерну дозу, адже лише вона може краще уберегти ваш організм від небезпеки захворювання на ковід. Єдиним ефективним методом завершення цієї хвилі є поєднання карантинних обмежень, дотримання соціальної дистанції, носіння масок та проходження повного курсу імунізації від коронавірусу'', зазначив Орест Чемерис.

Він додав, що упродовж цього тижня навантаження на центр контролю та профілактики хвороб було надзвичайно великим. У порівнянні з минулими хвилями коронавірусної інфекції, кількість зразків, що надійшли на дослідження методом ПЛР, збільшилась втричі — з 2–З тисяч зразків у минулі хвилі захворювань до 9 тисяч, як було зафіксовано цієї середи.

Нагадаємо, що «червоний» рівень епіднебезпеки передбачає такі обмеження:

  • робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів;
  • робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл;
  • робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос;
  • робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;
  • робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки;
  • проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також