На Львівщині переселенці будуть отримувати криптовалюту

Програма діятиме лише для жінок

Ілюстрація: Медіа Дрогобиччина

На Дрогобиччині розпочала свою діяльність програма підтримки для ВПО.

Дрогобицька районна військова адміністрації у співпраці, з провідною біржею криптовалют “Binance” та благодійною ініціативою «Паляниця», забезпечить фінансовою допомогою найбільш незахищені верстви людей, серед них і внутрішньо переміщені особи. Окрім того, допомогою можуть скористатись жінки, які мешкають у Дрогобицькому районі та є соціально незахищеними, повідомляє Дрогобицька РВА.

Розробники ідеї розповідають, що Львівська область стала одна з перших, де реалізовують проект допомоги ВПО.

Унікальність нової соціальної допомоги  в тому, що вона нараховується на криптогаманець. Звідти її потрібно вивести на банківську карту. 

Розібратись із криптовалютою та механізмом застосування допомагатиме благодійна ініціатива «Паляниця», яка працює у партнерстві з Дрогобицької РВА. Волонтери цієї організації приїжджають у населені пункти, де перебуває найбільше ВПО та допомагають реєструватись у програмі та виведенням фінансової допомоги із криптогаманця.

Загалом, у Львівській області вже 1000 осіб зареєструвалися та отримали фінансову допомогу. Очікують ще стільки ж людей для отримання соціальної допомоги. Сума виплати становить 75 доларів на особу, яка нараховуватиметься впродовж трьох місяців. Відтак загальна суми допомоги 225 доларів.  

Для реєстрації потрібно мати смартфон, паспорт і довідку ВПО. Програма підтримки криптовалюти для ВПО діятиме лише для жінок від 18 до 80 років. У Дрогобицькому районі вже зареєстрували 20 осіб ВПО із села Опака, де мешкають внутрішньо переміщені особи. Загалом, це жінки 40–55 років. 

Окрім того, цього тижня планується зареєструвати десяток осіб із села Довге, а загалом 400 ВПО з Дрогобицького району.

Фото: Дрогобицька РВА

Як повідомлялося, 25 відсотків переселенців планують залишитися проживати на Львівщині.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий