На Львівщині перейменували ще 122 вулиці

На честь сучасних українських Героїв, воїнів УПА та представників національно-визвольної боротьби

Радянські та російські топоніми перейменували на честь загиблих на війні з Росією військових, вояків УПА та представників національно-визвольної боротьби. Про це повідомили в пресслужбі Львівської ОВА.

«Перейменування вулиць відбулося відповідно до закону «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії». Він зобовʼязав від 27 липня 2023 до 27 січня 2024 року змінити топоніми та демонтувати радянські памʼятники. Відтак ще 122 назви вулиці було замінено розпорядженням Львівської ОВА», —йдеться у повідомленні.

Таким чином, у Жовкві перейменували вулицю, що називалася іменем російської професорки з математики Софії Ковалевської. Тепер це — вулиця Олени Пчілки — української письменниці.

У Сокалі вулиця Миру тепер стала вулицею Захисників «Азовсталі». У селі Міженець на Самбірщині вулицю Дружби перейменували на честь ветерана АТО Володимира Вінярського. До вторгнення росії він був активним учасником Революції Гідності. Потім вступив до добровольчого батальйону ім. С. Кульчицького.

Читайте також: На Львівщині правоохоронці викрили нову схему перетину кордону ухилянтами

Зауважимо, що станом на сьогодні вже декомунізували 250 топонімів у Львівській області. З повним переліком перейменувань можна ознайомитися за покликанням: http://surl.li/cymbnx

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також