На Львівщині почали боротьбу з мовою агресора

Кожен мешканець області може опублікувати на Гарячій лінії відео чи аудіофіксацію порушення мораторію

Фото: ЛОДА

У Львівській області запрацювала Гаряча лінія щодо мораторію на використання російськомовного культурного продукту.

Як повідомляє Львівська ОДА, «Львівщина без мови окупанта», — під такою назвою в області сьогодні дали старт роботі Гарячої лінії щодо мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області. Працюватиме вона на платформі соціальної мережі фейсбук у форматі групи.

Як розповів керівник департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОДА Дмитро Посипанко, групу створили для інформування  населення області про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту та отримання інформації про випадки ігнорування мораторію на Львівщині.

Відтак, кожен мешканець області може опублікувати на інтернет-ресурсі матеріали із відео чи аудіофіксацією випадків порушення мораторію.

Сторінка є доступною для кожного мешканця області, таким чином кожен небайдужий може внести свою лепту у популяризацію мораторію і недопущення використання мови агресора.

Нагадаємо, що з 18 вересня 2018 року на території Львівської області встановили мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту, затверджений рішенням Львівської обласної ради № 745.

Відтак, у випадку виявлення публічного використання російськомовного культурного продукту, мешканців області просять реагувати та звертатись із відео чи аудіо матеріалами до адміністраторів групи, які є представниками Міжвідомчої робочої групи.

Також власників закладів культури, сфери розваг, ресторанів та кафе, власників громадського і туристичного транспорту закликають неухильно дотримуватись мораторію та не допускати у публічному просторі аудіовізуальний контент мовою країни-окупанта.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також